torsdag 8 oktober 2009

Mintchokladmuffins

 

Imorgon bjuds Eriks jobbarkompisar på mintchokladmuffins med creme cheesefrosting. Provade att göra frostingen i två färger för att få den lite marmorerad. Kräver nog en hel del ytterligare träning för att få det snyggt men det betyder ju också fler cupcakes att proväta så inte mig emot...!

Recept, muffins (12 st):
150 g smör
2 ägg
1,5 dl muscovadosocker
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl special
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
24 Fazer mint

Gör muffinssmet som vanligt, stick ned två mintchokladbitar i varje muffins och grädda i 12 min, 200 grader varmluft. Använde lite mindre formar idag så smeten räckte även till ca 10 st minimuffins.

Recept, frosting:
50 g smör
1 tsk vaniljsocker
6-8 dl florsocker (i receptet stod 3-5 dl men jag använde mer)
0,5 citron (saften)
150 g creme cheese
brun geléfärg

Vispa rumsvarmt smör, vaniljsocker och florsocker (lite i taget) till en grynig massa. Tillsätt citronsaft och vispa till en slät smet. Vispa ner osten och tillsätt ev. mer florsocker. Frostingen ska vara tjock. Dela upp frostingen i två bunkar. Färga den ena med brun färg (mängd efter tycke och smak). Stryk ut frostingen längs ena kanten av spritspåsen och fyll på med vit frosting. Spritsa tillbaka lite i bunken tills man får den marmorerade effekten. Spritsa sedan cupcaken.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar